© Alex Filz
Wandelvakantie in het zomerse
Val d’Ega
Logo 2
Check-in
Check-out
adults
Children
DE ZONNIGE KANT VAN DE DOLOMIETEN

Hoog, hoger, hoogst op het UNESCO Werelderfgoed de Dolomieten

De wandelvakantie in het zomerse Val d’Ega

Beleef een zonnige vakantie aan de zonzijde van de Dolomieten: Val d’Ega beschikt over de alles – kortom, de bergen! – om al jouw wandelwensen in vervulling te laten gaan. Waar Catinaccio/Rosengarten en Latemar bijna tot de hemel reiken, mag jij je verheugen op een berg aan wandelinspiratie:

500 kilometer aan wandelpaden telt het routenetwerk van dit toonaangevende dal, op slechts 20 minuten rijden van Bolzano/Bozen, met zijn zeven dorpen, 30 almhutten – waaronder het architectonische meesterwerk Oberholz en de hoogstgelegen panoramalounge van Zuid-Tirol, de Laurins Lounge –, de mystieke Karer See en een fabelachtige bergwereld! Alle soorten wandelaars kunnen in het UNESCO Werelderfgoed Dolomieten van Val d’Ega hun hart ophalen: panoramische wandelpaden voor weidse uitzichten en een blik in de diepte, themapaden voor kleine en grote ontdekkingstochten, bergtochten om de witte bergen wis en waarachtig te veroveren – en klettersteigs voor avonturen in de natuur.

Van april tot en met oktober kan er tussen de bergmassieven van de Catinaccio/Rosengarten en Latemar worden gewandeld, geklommen en gekletterd, of wat er – kortom, op de berg! –  al niet mogelijk is. 

Laat de mooiste wandelplek in het UNESCO Werelderfgoed de Dolomieten je in geen geval ontgaan!

© Alex Filz
Wandeltips 
in de Val d'Ega
© Alex Filz
Begeleide wandelingen
in de Val d'Ega
© Alexandra Näckler
UNESCO-werelderfgoed 
Dolomieten
© Alex Filz
Wandeltips 
in de Val d'Ega
© Alex Filz
Begeleide wandelingen
in de Val d'Ega
© Alexandra Näckler
UNESCO-werelderfgoed 
Dolomieten